Imam malog medenog, slatkog i umiljatog maltezera kojeg mi je baka poklonila za diplomu. Kod mene je tek tjedan dana i primijetila sam da jako teško diše. Nešto sam se informirala putem Interneta, nešto su mi rekli prijatelji koji imaju iskustva sa psima – ali izgleda da bi jedino operacija nosa riješila problem mom kućnom ljubimcu.

Nisam još uspjela otići do veterinara da se detaljno raspitam oko stanja svoga maltezera i da mi potvrdi sumnje da mu nažalost ne gine operacija nosa, ali mi vrag jednostavno ne daje mira da probam što više saznati koji su opcije da se ta operacija nosa možda obavi i negdje drugdje, na neki drugi način.

Naime, sigurna sam da će mi veterinar sve to lijepo stručno objasniti i uputiti dalje sve kako treba, ali to će sigurno biti najskuplja moguća opcija pod kojom se ta operacija nosa za mog maltezera uopće izvodi.

To si jednostavno neću moći priuštiti jer još nisam počela raditi i trenutno sam bez redovnih primanja, a operacija nosa sigurno nije jeftina. S druge strane, ne mogu sad još baku i za novac za operaciju tražiti nakon što mi je poklonila maltezera – ne bi bilo u redu, jer bi ispalo da mi je poklonila poklon sa greškom pa sad mora platiti popravak.

Zato me zanima da li postoje u Zagrebu neke veterinarske poliklinike ili slično koje takve zahvate na malim kućnim ljubimcima izvode besplatno? 

Ili možda netko zna da li se može čovjek javiti nekome na veterinarskom fakultetu gdje možda isto tako neke manje operativne zahvate izvode studenti zajedno sa profesorima kao dio praktične nastave (kao što u frizerskoj školi besplatno rade frizure i šišaju, a na stomatološkom fakultetu besplatno popravljaju zube)?

Nije sad da bih baš dala da na mom ljubimcu eksperimentiraju, ali operacija nosa ne bi trebala biti tako komplicirana u njegovom slučaju, a ja bi ipak uštedila na tom izdatku za koji trenutno ni nemam novaca.